Ορθοπαιδική Xειροθεραπεία: Νέα Εισαγωγικά Σεμινάρια 2018

Ορθοπαιδική Xειροθεραπεία: Νέα Εισαγωγικά Σεμινάρια 2018

H oρθοπαιδική χειροθεραπεία είναι ένα ειδικό κομμάτι της φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση των νευρομυοσκελετικών προβλημάτων, η οποία βασίζεται στον κλινικό συλλογισμό (clinical reasoning) και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες τεχνικές θεραπευτικής προσέγγισης που περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις (mobilization), χειρισμούς (manipulations) και θεραπευτικές ασκήσεις. Ο Σύλλογός μας συνεργάζεται με το ΚΕ-Ι (Κaltenborn Evjenth International – http://www.k-ei.org) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του συστήματος (έρευνα, διαδικασίες και αποφάσεις που αφορούν το σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο κ.ά.).

Η μέθοδος Kaltenborn-Evjenth περιλαμβάνει τεχνικές εκτίμησης και αξιολόγησης του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος, τεχνικές ενδοαρθρικής κινητοποίησης, ενεργητικές τεχνικές αποκατάστασης βασισμένες στη νευρομυϊκή λειτουργία για τον άρτιο μυϊκό έλεγχο και ισορροπία. Αποτελεί ίσως τη μοναδική σχολή ορθοπαιδικής θεραπείας που δίνει μέγιστη σημασία στη σταθεροποίηση των υπερκινητικών αρθρώσεων ή/και τμημάτων του μυοσκελετικού συστήματος. Πιστεύουμε ότι σήμερα αποτελεί το μόνο σύστημα που προσφέρει ολοκληρωμένο τρόπο προσέγγισης των δυσλειτουργιών του μυοσκελετικού συστήματος.

Οι καθηγητές που πλαισιώνουν τα σεμινάριά μας είναι ιατροί και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ φυσικοθεραπευτές – ORTHOPAEDIC MANUAL THERAPIST από την Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνή αναγνώριση. Κάποιοι από τους Έλληνες ΟΜΤ που συμμετέχουν στα σεμινάριά μας έχουν γίνει διεθνείς αφού συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες σε Κύπρο, Πολωνία, Ιαπωνία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο σχετικό έντυπο του συλλόγου μας εδώ:

Leave a Reply