Συμεωνίδης Παναγιώτης

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προφίλ

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικεύτηκε στην Α’ Ορθοπαιδική κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και στα νοσοκομεία Broomfield, Worthing και Southlands στην Αγγλία. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Ορθοπαιδική Χειρουργική τον Οκτώβριο του 2006. Ορκίστηκε Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα» το 2008.

Εκπαιδεύτηκε στην τραυματολογία της ποδοκνημικής με υποτροφία της AO Foundation στην πανεπιστημιακή κλινική Carl Gustav Carus της Δρέσδης. Επελέγη ως Sports and Foot & Ankle fellow στην Αδελαίδα της Αυστραλίας, όπου και υποειδικεύτηκε στη χειρουργική του ποδιού στο Royal Adelaide Hospital και Wakefield Orthopaedic Clinic. Το 2010 κέρδισε υποτροφία από το American Foot & Ankle Society και εκπαιδεύτηκε ως Traveling Fellow σε 5 νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Συγγραφέας σε περισσότερες από 30 διεθνείς δημοσιεύσεις με περισσότερες από 300 αναφορές άλλων συγγραφέων (citations) στις εργασίες του (H factor=10).

Προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια της EFFORT, European Foot & Ankle Society, World Sports Trauma Congress, AO International, Austrian Foot Society. Εκπαιδευτής σε πτωματικά courses στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέλος των διεθνών επιστημονικών εταιρειών American Orthopaedic Foot and Ankle Society, International Association of Dance Medicine and Science, AO Foundation / ASIF, Foot & Ankle Biomechanics Group, The Foot & Ankle Association, και των ελληνικών εταιριών ΕΕΧΟΤ, ΟΤΕΜΑΘ, ΕΑΕ και ΕΛΙΟΣ. Μέλος των Γιατρών του Κόσμου.

Εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη όπου και χειρουργεί στην κλινική «Άγιος Λουκάς».

Διατηρεί τον ιστότοπο www.foot-ankle.gr.