Σινωπίδης Χρήστος
2310282220
Στ. Τάττη 23, Θεσσαλονίκη

Σινωπίδης Χρήστος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Ειδικός Χειρουργός Ωμου Αγκώνος

Προφίλ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Ειδικός Χειρουργός Ωμου Αγκώνος
Consultant, Royal Liverpool University Hospital
Στ. Ταττη 12, Θεσσαλονίκη, 2310282220

Ο Χρήστος Σινωπίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1992. Στην συνέχεια μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική. Εργάστηκε ως ειδικευόμενος βοηθός (Senior House Officer και Orthopaedic Specialist Registrar) στο George Elliot Hospital στο Nuneaton, στο University Hospital Queens Medical Centre στο Nottingham και στο Royal Liverpool University Hospital. To 2000 έλαβε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην χειρουργική της άρθρωσης του ώμου και του αγκώνα ως Shoulder Fellow στο Liverpool Upper Limb Unit.

Από το 2002 ως το 2009 διετέλεσε Διευθυντής Ορθοπαιδικής (Orthopaedic Consultant) στο Royal Liverpool University Hospital. Το κλινικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από δέκα χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις αρθροσκόπησης ώμου, αρθροπλαστικής ώμου και επεμβάσεις αντιμετώπισης καταγμάτων ώμου και αγκώνα. Επίσης έχει πλούσιο διδακτικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό Ορθοπαιδικών ιατρών στην Αρθροσκόπηση Ώμου και στην αρθροπλαστική ώμου και αγκώνα σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Διδάσκει στο ΟΜΤ (Θεσσαλονίκη) από το 2003. Επίσης συμμετέχει συχνά ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε συνέδρια και σεμινάρια χειρουργικής ώμου και αγκώνα και έχει διοργανώσει μεγάλο αριθμό αυτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2009 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο ΑΠΘ. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά (Arthroscopy Journal, Journal Shoulder and Elbow Surgery ) και κεφάλαια σε βιβλία διεθνών επιστημονικών οργανώσεων (American Academy of Orthopaedic Surgeons). Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και τώρα είναι συνεργάτης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.