Μπίλλη Ευδοκία

Φυσικοθεραπεύτρια

Η κλινική της εμπειρία σε Αγγλία (1995-2000) και Ελλάδα (2000-μέχρι σήμερα), επικεντρώνεται σε μυοσκελετικές παθήσεις, ιδιαίτερα της σπονδυλικής στήλης & πυέλου.

Προφίλ

Η Ευδοκία Μπίλλη αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Pinderfields College του Πανεπιστημίου του Leeds (1995) της Αγγλίας, εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια για 2 χρόνια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Nottingham (Queen’s Medical Centre) και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Manipulative Therapy στο Πανεπιστήμιο του Coventry (1998), από όπου και πήρε την κλινική εξειδίκευση του χειροθεραπευτή (manual therapist). Το 2009 ολοκλήρωσε και το Διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Manchester, πάνω στην οσφυαλγία μηχανικής αιτιολογίας.

Η κλινική της εμπειρία σε Αγγλία (1995-2000) και Ελλάδα (2000-μέχρι σήμερα), επικεντρώνεται σε μυοσκελετικές παθήσεις, ιδιαίτερα της σπονδυλικής στήλης & πυέλου. Επιπλέον, από το 2000 και μετά, αφού ολοκλήρωσε την κλινική εκπαίδευσή της στην Αγγλία πάνω στην φυσικοθεραπευτική προσέγγιση γυναικολογικών προβλημάτων (ακράτειας ούρων & άλλων γυναικολογικών διαταραχών), ασχολείται κλινικά και με περιστατικά που αφορούν την υγεία των γυναικών.

Από το 2003 εργάζεται στον ακαδημαϊκό χώρο, ως Καθηγήτρια Εφαρμογών στα Τμήματα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας (2003-2007) και ΤΕΙ Πάτρας (2007-2013), ενώ από το 2013 διατηρεί ακαδημαϊκή θέση Επίκουρης Καθηγήτριας στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πάτρας). Το ερευνητικό ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στους τομείς της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας (κυρίως σπονδυλική στήλη-πύελο), στην γυναικολογική-μαιευτική φυσικοθεραπεία καθώς και στην ανάπτυξη έγκυρων μέσων αξιολόγησης στον Ελλαδικό χώρο.

Έχει δημοσιεύσει έρευνες κυρίως μυοσκελετικού περιεχομένου σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (πάνω από 25 πλήρεις δημοσιεύσεις & 22 short reports αποδελτιωμένες σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, όπως Medline, Cinahl κτλ.).

Έχει δώσει σειρά επιστημονικών διαλέξεων, ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε μεγάλα συνέδρια (Ελλάδας και εξωτερικού), συμμετέχει σε μεταπτυχιακά & μετεκπαιδευτικά προγράμματα (πάλι, πάνω στο κομμάτι της μυοσκελετικής & γυναικολογικής φυσικοθεραπείας), ενώ είναι και συντονίστρια δύο μεταπτυχιακών μαθημάτων (μεταπτυχιακού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), ένα εκ των οποίων αφορά τη χειροθεραπεία (manipulative therapy).