Μανωλαράκης Εμμανουήλ
manos_manol@yahoo.com
6972992209

Μανωλαράκης Εμμανουήλ

Φυσικοθεραπευτής

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975 και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Προφίλ

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μεταξύ 1994 και 1998. Το 2001 ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στο manual therapy η οποία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2005 με την απόκτηση του τίτλου ΟΜΤ DIPLOM. Τέσσερα χρόνια αργότερα (2009) συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο manual με την εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Masters in Manipulative Physiotherapy, του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα στην Ισπανία.

Στα πλάισια της περαιτέρω εκπαίδευσής μου, έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια πάνω στο ευρύ αντικείμενο της φυσικοθεραπείας, μεταξύ των οποίων πάνω στην PNF (I, II, IIIa), την Κινητοποίηση Νευρικού Ιστού (D. Butler, M. Shacklock), τον Κλινικό Συλλογισμό (Μ. Jones), σε τεχνικές περίδεσης κ.α.

Ξεκίνησα να εργάζομαι ως φυσικοθεραπευτής τον Μάιο του 1999. Έχω εργαστεί σε διάφορα φυσικοθεραπευτήρια και από τον Οκτώβριο του 2007 εργάζομαι και για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Με αυτή μου την ιδιότητα έχω συμμετάσχει σε αρκετές εγχώριες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), kαι οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Πεσκάρα (2009), ως μέλος της Ιατρικής Ομάδας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τον Ιούνιο του 2008 ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την σεμιναριακή εκπαίδευση στο manual therapy, ως βοηθός εκπαιδευτή του συστήματος Kaltenborn-Evjenth . Την ίδια χρονιά άρχισα να αναλαμβάνω σπουδαστές ως κλινικός επιβλέπων κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης. Το Mάιο του 2010 αποφασίστηκε η προαγωγή μου σε εκπαιδευτή πόστο το οποίο υπηρετώ μέχρι και σήμερα. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησα να εργάζομαι και ως καθηγητής Ανατομίας στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου”

Από πολύ νωρίς αποφάσισα να μετέχω ενεργά στα κοινά του Συλλόγου, άλλοτε επίσημα και άλλοτε ανεπίσημα. Τον Ιούνιο του 2011 η Γ.Σ. του ΣΦΧΕ αποφάσισε τον διορισμό μου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Hellas-OMPT, ο οποίος με τίμησε διορίζοντάς με στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην IFOMPT. Το 2012 εκλέχτηκα στη θέση του μέλους στο Δ.Σ. του Σ.Φ.Χ.Ε..