Κεφαλάς Χρήστος

Φυσικοθεραπευτής, MSc, OMPT, International Instructor KEOMT

Προφίλ

Ο Κεφαλάς Χρήστος απέκτησε το πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το 1988 και από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για την νευρο-μυοσκελετική φυσικοθεραπεία.  Είναι κλινικός φυσικοθεραπευτής και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιόκτητο χώρο από το 1990.

 Εκπαιδεύτηκε στο Manual Therapy ολοκληρώνοντας κύκλο σεμιναρίων στο ΚΕ/Ι Concept το 2001. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια ανάλογου ενδιαφέροντος όπως, PNF (1999), Κινητοποίησης Νευρικού Ιστού (D. Butler 2000), Κλινικού Συλλογισμού (M. Jones 2001), Human Movement Control (H. Sinz 2003)…

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος (2003) και αντιπρόεδρος του συλλόγου μέχρι σήμερα. Από το 2005 είναι εκπαιδευτής και κλινικός εκπαιδευτής στο Manual Therapy και διδάσκει στο πρόγραμμα του ΣΦΧΕ έχοντας διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Ιαπωνικού εκπαιδευτικού προγράμματος Manual Therapy (JAOMPT) από το 2007.

Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στο πανεπιστήμιο του Donau Krems στην Αυστρία και το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν “The Effect of Motor Learning in Activating Calf Muscles forImproving Upright Position”.

Το 2019 απέκτησε τον τίτλο του International Instructor KEOMT στο Oakland (Michigan, USA).

 Τα τελευταία χρόνια και με οδηγό τις γνώσεις που απέκτησε από το Concept του Ελέγχου της Ανθρώπινης Κίνησης ( Heidi Sinz) έχει εστιάσει  το ενδιαφέρον του στον νευροφυσιολογικό έλεγχο της ανθρώπινης κίνησης, καθώς στην ενσωμάτωση αυτής της γνώσης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας  των φυσιοθεραπευτικών τεχνικών παρέμβασης στους νευρο-μυοσκελετικούς ασθενείς.