Χούντας Σταύρος

Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiokinetica.

Προφίλ

Ο Σταύρος Χούντας είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiokinetica, ενός πρότυπου φυσικοθεραπευτικού χώρου με ειδίκευση στην εφαρμογή πρωτοκόλων αποκατάστασης μέσω προγραμμάτων προπόνησης με μηχανές αντίστασης και ελεύθερα βάρη.

Μέσα από αυτά τα πρωτόκολα έχει βοηθήσει στην βελτίωση των επιδόσεων επαγγελματιών αθλητών Volleyball, ποδοσφαίρου,αθλητών δύναμης, κ.ά. Αντίστοιχα προγράμματα με ασκήσεις αντίστασης εφαρμόζει σε άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και σε χρόνιους καρδιολογικούς ασθενείς στους οποίους έχει εξειδικευτεί.

Κάτοχος του πτυχίου bachelor της Εθνικής γυμναστικής Ακαδημίας “Vasil Levski” της Σόφιας και πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ίδιου Πανεπιστημίου. Συμμετείχε ως βοηθός στην καθέδρα των αθλημάτων δύναμης σε 2ετή ερευνητικό πρόγραμμα (1998-2000) σε σχέση με την εφαρμογή ασκήσεων με αντιστάσεις σε άτομα μέσης ηλικίας, καρδιοπαθείς, νευρολογικούς ασθενείς, κ.ά.

Κάτοχος ΟΜΤ διπλώματος από το 2012 συμμετέχει ως βοηθός εισηγητή από το 2015. Εχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλες τις σεμιναριακές μετεκπαιδεύσεις του Συλλόγου. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φ/Θ- Χειροθεραπευτών Ελλάδος.