Αθανασίου Σοφία
sfathanasiou@gmail.com
6987103100

Αθανασίου Σοφία

Η φυσικοθεραπεύτρια Αθανασίου Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.

Προφίλ

Από τα νεανικά της χρόνια έως το 2016 συμμετείχε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα πετοσφαίρισης με πολλές διακρίσεις.

Το 2001 αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι Θεσ/νίκης. Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της το 2006 αποκτά τον τίτλο Orthopaedic Manual Physical Therapist. Το 2014 αποκτά δίπλωμα προπονήτριας Πετοσφαίρισης και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Ελληνική Ομοσπονδία. Εντός του 2018 ολοκληρώνει την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στα Τ.Ε.Φ.Α.Α “Ανθρώπινη απόδοση και υγεία”.

Στα πλαίσια της περαιτέρω εκπαίδευσής της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων μεταξύ των οποίων “Pain Management”, “Normal movements – Kinetic control”, “Clinical Reasoning”, “Evidence Based Practice”, Athletic Injuries – Prevention – Recovery – Rehabilitation Criteria”, “Red flags and serious pathologies”κ.α. Έχει διδαχτεί από παγκοσμίου εμβέλειας ειδικούς.

Σαν ελεύθερη επαγγελματίας έχει συνεργαστεί από το 2001 έως το 2016 με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην Εθνική ομάδα γυναικών, με τον ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ και τον Γ.Σ ΑΡΗΣ Ευρώτα στα τμήματα volley, με τον Α.Σ ΝΙΚΟΚΛΗΣ (Παγκράτιο άθλημα).

Από το 2001 ως το 2009 εργάστηκε σε 2 φυσικοθεραπευτήρια στην Αθήνα.

Από το 2010 έως σήμερα είναι προπονήτρια volley.

Από το 2015 προσφέρει υπηρεσίες διδασκαλίας στο πρόγραμμα του ομίλου AKMΗ και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας.

To 2010 ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την σεμιναριακή εκπαίδευση στο manual therapy στο Σ.Φ.Χ.Ε, ως βοηθός εκπαιδευτή του συστήματος Kaltenborn-Evjenth και παράλληλα ως κλινική επιβλέπουσα των σπουδαστών κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης.

Το 2017 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Φ.Χ.Ε.