Αλυγιζάκης Παναγιώτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας 2002.

Προφίλ

Το 2005 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο manual therapy, η οποία ολοκληρώθηκε το 2009 με την απόκτηση του τίτλου OMT Diplom.

Στα πλαίσια της περαιτέρω εκπαίδευσης του έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, κυρίως εξειδικευμένα στο αντικείμενο του manual therapy, μεταξύ των οποίων PNF, Neurodynamics, βίο-ιατρικό βελονισμό, μέθοδο Mulligan, Kinetic control, clinical reasoning, μεμονωμένες οστεοπαθητικές τεχνικές κ.α. Έχει διδαχτεί από τους πρωτοπόρους σε παγκόσμια εμβέλεια πάνω σε θέματα θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης, πεδίο ειδικού ενδιαφέροντος και εξειδίκευσης, στο οποίο και έχει δυο δημοσιεύσεις. Είναι μεταπτυχιακός υποψήφιος στο πανεπιστήμιο της Σαραγόσα στην Ισπανία στην Ορθοπεδική Χειροθεραπεία.

Σαν ελεύθερος επαγγελματίας επιτέλεσε από το 2002 επικεφαλής φυσικοθεραπευτής της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Επίσης εργάστηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, στη Near East (μπάσκετ) και στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ (2004-2009). Παράλληλα έχει διατελέσει μέχρι και σήμερα υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής σε συλλόγους Tae Kwon Do, όπως και μέλος της εθνικής ομάδας TKD μέχρι το 2012. Μέχρι και σήμερα διατηρεί ανεξάρτητες συνεργασίες με συλλόγους και ομάδες από διάφορα αθλήματα. Από το 2009 εργάζεται στο φυσικοθεραπευτήριο που διατηρεί στην Αθήνα.

Το 2012 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την σεμιναριακή εκπαίδευση στο manual therapy, ως βοηθός εκπαιδευτή του συστήματος Kaltenborn-Evjenth και παράλληλα ως κλινικός επιβλέπων των σπουδαστών κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης.

Από το 2006 έως το 2008 υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αντίστοιχων συνεδρίων του 2006 και 2007.