Σπυριδόπουλος Κίμων

Φυσικοθεραπευτής

Ο Κίμων Σπυριδόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Προφίλ

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης το 1988. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, από το 1989 ως το 1990, υπηρέτησε ως φυσικοθεραπευτής στο 424 ΓΣΝΕ Θεσ/νίκης και στο 216 ΚΙΧΝΕ Αλεξ/πόλεως. Νωρίς στην επαγγελματική του πορεία αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του φυσικοθεραπεύτηριο, το οποίο και διατηρεί από το 1991 μέχρι και σήμερα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενος κλινικά με ασθενείς από όλο το φάσμα της φυσικοθεραπείας καθώς και αθλητές άρχισε να εξειδικεύει τις γνώσεις του στην ορθοπεδική φυσικοθεραπεία παρακολουθώντας πλήθος μεταπτυχιακών σεμιναρίων. Την διετία 1995-96 παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων της τεχνικής McKenzie καθώς και τεχνικών Ορθοπεδικής θεραπείας με χειρισμούς (Cyriax). Συνέχισε την εξειδίκευση του στο Manual Therapy, παρακολουθώντας τον κύκλο σεμιναρίων του Kaltenborn-Evjenth concept όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2005 αποκτώντας το OMT-DIPLOMA και τον τίτλο Orthopedic Manual Therapist (OMT). Αλλά μεταπτυχιακά σεμινάρια αφορούν τεχνικές κινητοποίησης νευρικού ιστού (David Butler), Craniosacral Balancing Therapy, τεχνικές επίδεσης McConnell (Alfio Albasini), Spine Motor Control and Stability (Sue Roll), τεχνικές θεραπείας Trigger points (Ed Wilson), Pain Management, Kinetic Control – Human Movement analysis (Heidi Sinz) κ.α. Από το 2001 έως σήμερα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την αξιολόγηση, εξέταση και θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων και συνεχίζει τις Μεταπτυχιακές του σπουδές παρακολουθώντας από το 2011 το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Neuromusculoskeletal Physiotherapy στο Πανεπιστήμιο του Brighton στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση φοιτητών φυσικοθεραπείας σε προπτυχιακό επίπεδο στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως εργαστηριακός συνεργάτης την περίοδο 1994-2008. Επιπρόσθετα, από το 2008 έως το 2012 συμμετείχε ως assistant instructor στα σεμινάρια Manual therapy (Kaltenborn-Evjenth concept), που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος, στα οποία είναι πλέον instructor.

Με συνεχή παρουσία σε επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες από την αρχή της καριέρας του ως σήμερα, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης στην Φυσικοθεραπεία και συμβάλει σε αυτήν με παρουσιάσεις εργασιών και διαλέξεις. Τον Μάρτιο του 2000 ολοκλήρωσε την μετάφραση και επιμέλεια στα Ελληνικά του βιβλίου φυσικοθεραπείας των Carolyn Kisner and Lynn Allen Colby ¨Therapeutic Exercise, foundations and techniques¨ 3rd ed. F.A. Davis. Η έκδοση ολοκληρώθηκε το 2002.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) από το 1988 και του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος (ΣΦΧΕ) από το 2004, στο οποίο είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου από το 2007 έως το 2012.