Νέα

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACADEMY OF MEDICAL EDUCATION (I.A.M.E.)

poster1

Ο σύλλογός μας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την εναρξη της συνεργασιας του με την International Academy of Medical Education ( I.A.M.E.).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα κείμενα που επισυνάπτουμε

Συνεργασία

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Σ.Φ.Χ.Ε. ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ KREMS

 

ampg  KREMS

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Σ.Φ.Χ.Ε. και του αυστριακού πανεπιστήμιου του ΚREΜS με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

Η συμφωνία αυτή συνδέει το αναγνωρισμένο από την IFOMPT OMPT-DIPLOM, που χορηγεί ο σύλλογος μας, με το MASTER στην νευρομυοσκελετική φυσικοθεραπεία, που χορηγεί το πανεπιστήμιο του KREMS.

Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε όσους είναι κάτοχοι του OMPT-DIPLOM που χορηγεί ο Σ.Φ.Χ.Ε., να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού τίτλου.

Η συνεργασία αυτή είναι αποκλειστική για την Ελλάδα και αφορά μόνο κατόχους OMPT-DIPLOM προερχόμενους από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σ.Φ.Χ.Ε.

Η επιτυχία αυτής της συμφωνίας έγκειται στην αναγνώριση εκ μέρους του πανεπιστήμιου του KREMS του εκπαιδευτικού προγράμματος μας , με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί να χρειάζεται να παρακολουθήσουν έναν μικρό αριθμό μαθημάτων ώστε να οδηγηθούν στην απόκτηση του master.

Το μεταπτυχιακό θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2017, με προοπτική έναρξης νέων κύκλων κάθε έτος και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Φ.Χ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ PT-OMPT, Msc

Ημερίδες συλλόγου

Ο σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει και φέτος επιστημονικές ημερίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η ημερίδα της Αθήνας με θεματολογία "ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΩΜΟΥ" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός»(Μιχαλακοπούλου 114), Αίθουσα Ολυμπία ενώ η ημερίδα της Θεσσαλονίκης με θεματολογία "AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΜΣΣ" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 στην «Κλινική Άγιος Λουκάς» (Πανόραμα Θεσσαλονίκης).
H είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα μέλη του ΠΣΦ – ΝΠΔΔ, καθώς και για τους σπουδαστές των τμημάτων Φυσικοθεραπείας των κατά τόπους ΤΕΙ της χώρας (Παρακαλούμε οι σπουδαστές να έχουν μαζί τους την σπουδαστική τους ταυτότητα).

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των ημερίδων

   PROGRAM athens   PROGRAM thess

Έναρξη νέου κύκλου τριήμερων σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου τριήμερων σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα νέα εισαγωγικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα:

  •  2- 4 Ιουνίου 2017 1o Τριήμερο Εισαγωγικό και Βασικό Κάτω Άκρου
  •  7- 9 Ιουλίου 2017 2o Τριήμερο Εισαγωγικό και Βασικό Κάτω Άκρου.

και στην Θεσσαλονίκη:

  •  9 -11 Ιουνίου 2017 1o Τριήμερο Εισαγωγικό και Βασικό Κάτω Άκρου
  •  7- 9 Ιουλίου 2017 2o Τριήμερο Εισαγωγικό και Βασικό Κάτω Άκρου.

Η πραγματοποίηση των σεμιναρίων θα γίνει στην Αθήνα στην αίθουσα του Σ.Φ.Χ.Ε., Κρέμου 27, Καλλιθέα και στην Θεσσαλονίκη στην αίθουσα του Σ.Φ.Χ.Ε.. 26ης Οκτωβρίου 86 (περιοχή ΦΙΞ).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου μας στο Manual Therapy είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Manual Therapy (IFOMPT), και ο Σύλλογός μας είναι μέλος του Hellas - OMPT, επίσημου φορέα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην IFOMPT. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σ.Φ.Χ.Ε. www.manualtherapy.gr.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την γραμματέα του Συλλόγου
Κα Φλαούνα Δήμητρα στο 6975858129 ή στο 2104624817.

Kinetic control - Human Movement Analysis

Ο Σ.Φ.Χ.Ε. στα πλαίσια της προσπάθειας για διαρκή επιμόρφωση των μελών του ανακοινώνει την διεξαγωγή του σεμιναρίου " Kinetic control - Human Movement Analysis" που θα γίνει στην αίθουσα σεμιναρίων του συλλόγου στην Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Σ.Φ.Χ..Ε, 26ης Οκτωβρίου 86) από τις 18 μέχρι και τις 22 Απριλίου 2017.

Καθηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Heidi Sinz PT-OMPT, Μsc OMT Kaltenborn/Evjenth instructor, Bobath Advance instructor IBITA.

Το περιεχόμενο του σεμινάριου αφορά την ανάλυση της ομαλής ανθρώπινης κίνησης, απώλεια της οποίας οδηγεί σε κακή λειτουργικότητα με αποτέλεσμα τον πόνο.

Θα αναλυθεί πώς το ΚΝΣ οργανώνει την κίνηση και ποιά πληροφορία από την περιφέρεια είναι απαραίτητη.

Θα διερευνηθούν επίσης ποιές συνιστώσες της κίνησης είναι απαραίτητες ώστε να οργανωθεί μια λειτουργική δραστηριότητα και πώς μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να ομαλοποιήσουμε μια μη φυσιολογική λειτουργικότητα.

Το κόστος του 5ημερου σεμιναρίου ανέρχεται στα 450,00 euro, μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 30 άτομα.

Θα υπάρξει μετάφραση και θα δοθούν οι ανάλογες σημειώσεις, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματέα του συλλόγου Φλαούνα Δήμητρα: Τηλ. συλλόγου 210-4624817 και 6975858129

ampg                ifompt

Προγραμματισμός σεμιναρίων

<<  Σεπτέμβριος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7
11121314
1819
25262728